Klassisk massage är en gammal, traditionell behandlingsform där man inriktar sig på kroppens mjuka vävnader. I den klassiska finska massagen använder man sig av olika massagegrepp: strykning, knådning, gnidning, saxning, växelvis hackning, vibrationer och skakning. Varje massör får med tiden sin egen “handstil”, ett eget sätt att anpassa de olika massagegreppen efter kundens behov.

Vi på Heidis massage och friskvård strävar alltid efter att få kunden att må bra samt att underlätta och förebygga eventuella besvär. Något som också är en väsentlig del av massörens yrkeskunskap, förutom massagen, är  att vara en god lyssnare och att kunna hjälpa och motivera kunden till att göra de ändringar i livet som får hen att må bättre.

Tillstånd som kan var bra att använda sig av massage är när du har spända och förkortade muskler, inskränkt rörlighet, cirkulationsstörningar, spänningshuvudvärk, utstrålande smärta och myofasciala triggerpunkter.

Massagen ger också ökad lymf- och blodcirkulation, kapillärerna vidgas, utsöndring av stresshormoner minskar samtidigt som utsöndringen av endorfiner ökar och vårt ”lugn och ro hormon” oxytocin frisätts.

Även om du inte har muskelproblem har massagen stor effekt på kroppen

Om du har feber, infektion, problem med hjärta- och kärl, eller är osäker på om du kan ta emot massage – rådfråga mig gärna innan du bokar tid!